"Juridinen osaamiseni sekä omat kokemukseni kunnan palveluista lapsiperheen äitinä ja yrittäjänä tekevät minusta hyvän valtuutetun.

Työskentelen valtuustossa päämäärätietoisesti ja suurella sydämellä. Kuluvalla kaudella olen edistänyt lasten ja perheiden hyvinvointia, puhunut ja vaikuttanut päätöksenteon avoimuuden puolesta ja puolustanut ympäristönsuojelua niin asukkaiden kuin luonnon näkökulmasta.

Työni on päässyt hyvään vauhtiin ja haen luottamustanne jatkokaudelle valtuustoon."

- Emmi Wehka-aho/ ehdokasnumero 216

Asun Kirkkonummen Gesterbyn alueella mieheni ja 5- ja 2-vuotiaiden lastemme kanssa. Olemme muuttaneet paikkakunnalle Helsingin ja Espoon suunnalta vuonna 2010 ihastuttuamme kunnan upeiseen rantoihin ja metsiin, ainutlaatuiseen kulttuurihistoriaan ja hienoon sijaintiin lähellä pääkaupungin sykettä mutta myös maaseutuidylliä.

Harrastan luonnossa liikkumista ja kulttuuritapahtumissa käymistä perheeni kanssa. Suosikkipaikkojamme ovat Porkkalanniemi, Meiko sekä Linloon saari. Lähellä sydäntäni ovat myös kuvataiteet, joihin olen saanut omaa pohjaa Helsingin kuvataidelukiossa ja lapsena Espoon kuvataidekoulussa. Arvostan suuresti Kirkkonummen kuvataidekoulua, jossa tehdään erinomaista työtä pienillä resursseilla.

Työskentelen lakimiesyrittäjänä omassa toimistossa mm. lapsioikeutta, perheoikeutta ja rikosoikeutta koskevien juttujen parissa. Kohtaan työssäni hyvin vaikeassakin elämän kriisitilanteessa olevia ihmisiä ja uskon kokemuksistani olevan hyötyä kunnan päätöksenteossa. Kun näkee sen, mitä pahimmillaan seuraa tukiverkkojen romahtamisesta ja palveluiden epäonnistumisesta, ei voi muuta kuin pyrkiä parantamaan palveluita. Vahva havaintoni on, että perheiden matalan kynnyksen palvelut ja mielenterveyspalvelut ovat kunnassa heikossa asemassa ja minut tunnetaankin näiden teemojen puolesta puhujana.

Poliittinen urani alkoi vuoden 2012 kuntavaalien alla liityttyäni Kirkkonummen Vihreisiin. Koin, että uudella paikkakunnalla hyvä tapa tutustua kuntaan ja sen asukkaisiin oli osallistua yhteiseen päätöksentekoon ja koin myös minulla olevan annettavaa Kirkonummen kehittämiseen. Pääsin valtuuston yllättävän hyvällä äänimäärällä ottaen huomioon, että en tuntenut paikkakunnalta juuri ketään. Sittemmin olen oppinut tuntemaan varsin hyvin sekä kuntaa että sen asukkaita niin valtuutettuna, kunnan asukkaana ja palveluiden käyttäjänä kuin paikkakunnalla lakimiehen ammattia harjoittavana. Sain valtuutetun paikan lisäksi nopeasti myös varsin paljon muita luottamustehtäviä ja etenkin kunnanvaltuuston varapuheenjohtajuuden kautta läsnäoloa kokouksissa ja edustustehtävissä on nykyään erttäin paljon, useampi ilta viikoittain. Minut valittiin puolueen eduskuntavaaliehdokkaaksi Uudeltamaalta vuoden 2015 vaaleissa. Vaalikampanja oli täynnä mieleenpainuvia kohtaamisia ja esiintymisiä ja antoi hyvää kokemusta jatkoa varten. Sain myös mukavan äänimäärän ensikertalaiseksi, 1036 ääntä. Olen kokenut kuntapolitiikan mielekkääksi ja päässyt vaikuttamaan siihen varsin vahvasti saadessani läpi lukuisia ajamiani asioita ja päästyäni edistämään monia hyviä hankkeita yhdessä oman valtuustoryhmän ja muiden puolueiden kanssa. Koen omaavani vahvan osaamisen kunnan päätöksentekoon ja jatkaisin valtuustossa mielelläni mikäli saan siihen riittävän tuen äänestäjiltä.

Poliittiset luottamustehtävät

- Kirkkonummen kunnanvaltuutettu 2013-2017

- Kirkkonummen kunnanvaltuuston II varapuheenjohtaja 2015-2017

- Kirkkonummen rakennus- ja ympäristölautakunnan jäsen 2012-2017

- Kirkkonummen kunnanhallituksen varajäsen 2013-2014

- Kirkkonummi Lapsiystävällinen kunta- koordinaatioryhmän puheenjohtaja

- Reilun Kaupan Kirkkonummi- työryhmän perustajajäsen 2014-

- Vihreiden puoluevaltuuskunnan varajäsen 2015-2017

- Sisäministeriön alaisen Poliisiasiain neuvottelukunnan varajäsen 2016-

- Eduskuntavaaliehdokas, Uudenmaan Vihreät 2015


Jäsenyydet

- Lakimiesliitto

- Kirkkonummen Yrittäjät ry

- Auktorisoidut Lakimiehet ry

- Suomen Luonnonsuojeluliitto

- Mannerheimin Lastensuojeluliitto


Taloudelliset sidonnaisuudet

- Lakiasiat Wehka-aho, yksityinen elinkeinonharjoittaja

- BestBites Oy, osakas, hallituksen puheenjohtaja

- Egg International Oy, osakas, hallituksen jäsen